Stěhování bytu v Praze bez výtahu


V Praze se nachází celá řada bytů bez výtahu. Vzpomeňme kupříkladu městskou čtvrť Žižkov, kde na Koněvově ulici objevíte pestrou plejádu bytů ve staré činžovní zástavbě samozřejmě bez výtahů. Přesto tu lidé bydlí rádi, protože domy v létě příjemně chladí a chrání své obyvatele před tropickými teplotami, a těch pár vyšlápnutých schodů do čtvrtého patra nikomu neublíží, spíše naopak zlepší fyzickou kondici. Něco jiného je však stěhování bytu bez výtahu, tam už může jít o velmi komplikovaný proces.

stěhování s kočkou

Velká chladnička a úzké schodiště – pokud například stěhujete velké domácí spotřebiče, například pultový mrazák, velký televizor či skříňovou chladničku, měli byste na to mít partu silných chlapů z firmy, která zajišťuje stěhování bytů v Praze na zakázku jako profesionální firma. Vytočit se s velkými spotřebiči na úzkých schodech není jednoduché, ale stěhováci jsou na takové akce zvyklí.

stěhování v Praze

Pračka jedoucí po schodech – toto je velmi nebezpečné, protože pračka sice není nijak velká, ale je velmi těžká, a když se vám „podaří“ upustit ji na schodech, toho, kdo je dole, to může zabít. Pračka běžně váží přes půl metráku a přitiskne-li vás ve velké rychlosti na zeď, můžete utrpět těžká vnitřní poranění sleziny, jater, žaludku atd.

Nábytek, co neprojde dveřmi – pokud potřebujete rozmontovat nábytek, neboť neprojde dveřmi, stěhovací firmy tyto práce provádí celkem běžně. Stačí se včas domluvit.

Stěhování v noci – pro některé klienty se vyplatí zvážit stěhování v nočních nebo pozdních večerních hodinách, anebo naopak velmi brzy zrána z důvodu sníženého automobilového provozu a snazšího parkování před domem. V nočních hodinách je v Praze víceméně klid a stěhování pak probíhá mnohem příjemněji a také rychleji, protože vás venku nikdo neobtěžuje. Pouze musíte dbát na noční klid a zajistit, aby vše probíhalo v tichosti.